Morvea.dk

Hvordan starter jeg en webshop? 2022 Guide

Hvilket webshop system skal jeg vælge?

Hvis du gerne vil vide hvordan du starter en webshop, skal du læse vores guide som guider dig til at vælge det rigtige webshop system.

Der findes et hav af webshop løsninger, som gør det muligt for dig at starte en online forretning på kort tid. Nogle løsninger koster mange penge da de skal udvikles fra bunden, eller måske bare har nogle eksklusive integrationer. Men der findes også de løsninger som gratis, hvis du selv hoster det på et Webhotel.

Alle løsninger er forskellige, så det kan hurtigt blive svært at vælge. For nogle har måske integrationer til Regnskabs program. Mens andre har en nem måde at få styr på fragt og pakkelabels.

Hvad skal min webshop kunne?

Når du skal vælge webshop system er det vigtigt at du undersøger hvilke behov du har. Skal du drive en webshop med et lille lager? Eller skal du sælge digitale vare på abonnement?

Uanset hvad, så er det en god ide at tjekke op på hvad de forskellige systemer kan. Du kan bruge vores tjekliste, som vi altid gennemgår når vi laver hjemmesider.

 • Integrationer
  Hvis det er vigtigt at din webshop automatisk bogfører til Dinero, eller at dine pakkelabels bliver printet automatisk, så det vigtigt at undersøge om der er lavet integrationer til din shop. Mangler din shop nogle integrationer, så tillader nogle systemer at du kan hyre en udvikler, som kan det til dig.
 • SaaS vs Self-Hosted
  Når du skal vælge dit webshop system vil du formenligt møde systemer, som markedsføre sig på at de er SaaS eller Self-Hosted løsninger.
  Med en SaaS løsning får du typisk et komplet webshop system. Det system bliver både udviklet, vedligeholdt og hostet hos dem du køber det hos.
  En Self-Hosted som vil du typisk kun få adgang til et system der gør du kan bygge din webshop. Derfor skal du selv stå for hosting, vedligeholdelse og driften.
 • SEO
  I en webshop vil du gerne have både besøgende og salg, derfor er Google optimering vigtigt. Mange eCommerce løsninger gør det nemt at optimere dine produktsider så de opnår gode placeringer på Google. Men tjek altid hvilke muligheder optimeringsværktøjet har, da det kan spille en stor rolle for dine salg. Alternativt kan du bruge en af de mange webbureauer der findes, de kan hjælpe dig med at klargøre din webshop til Google.
Hvad er bedst, WooCommerce eller Shopify? Sådan starter du en webshop

WooCommerce VS Shopify

De to mest populære og anerkendte webshop systemer er WooCommerce og Shopify. Begge systemer gør du nemt og hurtigt kan starte en webshop.
WooCommerce er kendt for at være den bedste gratis self-hosted løsning. Shopify er kendt for at være en færdig løsning, som er nem og enkel.

De har begge deres unikke features, som kan være ret vigtige for hvordan online forretning vil fungere. Derfor gennemgår vi deres features, priser, fordele og ulemper.

WooCommerce

WooCommerce er en af de mest brugte shopsystemer, som er lavet til små og mellemstore webshops. WooCommerce udkom i 2011 og har i 2022 over 5 millioner aktive webshops (kilde: BuiltWith).

Systemet er udviklet som et plugin til hjemmesidesystemet WordPress, som er gratis. Fordelen ved at WooCommerce er bygget med WordPress er at det ikke kun begrænser dig til at være en shop. Du kan eksempelvis nemt integrere kundeservice applikationer og blogs til artikler.

Fordele:

 • Gratis
  WooCommerce er gratis og kan installeres som en udvidelse til CMS systemet WordPress.
 • Fleksibelt
  Webshop systemet er Open Source, som betyder at alle kan byde ind med ændringer i kildekoden. Derfor kan du eller en webdesigner med teknisk snilde, tilpasse og ændre siden efter ønske.
 • Integrationer
  WordPress har over 59.000 forskellige plugins, der gør det muligt at designe, bogføre, styre fragt og meget mere!

Ulemper:

 • Kompliceret
  Hvis du ikke er glad at skulle rode med hastighedsoptimering, fejlsøgning og vedligeholdelse. Så er WooCommerce nok ikke det rigtige for dig. Da WordPress bliver udviklet af et frivilligt fælleskab kommer der konstant opdateringer, som skal kunne snakke sammen med dine plugins på din webshop.
 • Self-hosted
  Fordi at det er en Self-Hosted løsning skal du selv sikre dig at dit webhotel er kompatibelt og optimeret til at køre WooCommerce.

Konklusion:

WooCommerce er til dig der gerne vil have fuld kontrol og selv stå for driften af din hjemmeside. Det er et gratis og rigtig godt system til dig der gerne vil prøve kræfter med e-handel.

Pris: Gratis

Prøv WooCommerce

WooCommerce er gratis at bygge sin webshop med. Der er dog features der typisk koster et engangsbeløb. Derudover skal du selv stå for hosting, der anbefaler vi at du bruger et dansk webhotel fra Simply.com.

(Vi får kommission når du køber et webhotel igennem vores links)

Shopify

Shopify er det mest populære shopsystem som bliver brugt af iværksættere. Det bliver det primært fordi at det er nemt at komme i gang, faktisk så nemt du bare skal oprette en konto.

Når du har oprettet en konto hos Shopify, kan du med det samme begynde at designe din webshop. En af de ting som har gjort Shopify populært, er at det er et færdigt system til en fast pris hver måned.

Fordele:

 • Det virker bare
  Fordi at Shopify er en SaaS løsning, så klare de teknikken og vedligeholdelsen. Du skal kun fokuserer på at drive din forretning.
 • Simpelt
  På under 5 minutter kan du oprette en webshop, som du kan begynde at sælge fra.
 • Support
  Ved du en masse om din forretning, men ikke så meget om at drive webshop? Shopify’s support rådigver og hjælper dig, med at få din shop op. 

Ulemper:

 • Begrænset kontrol
  Fordi at Shopify er et færdigt system, har du visse begrænsninger. Så kan du godt lide at eksperimenterer eller vil have udviklet noget specielt, så vil du støde på problemer. Det er Shopify der laver systemet, derfor er det også dem der bestemmer hvad det skal kunne.
 • Dyrt abonnement
  Shopify har flere pakker at vælge i mellem, men som ung iværksætter kan det være dyrt. Flere i eCommerce verdenen, siger at priserne vil stige inden for de næste par år.

Konklusion:

Shopify er for dig der bare gerne vil fokusere på din forretning, uden at skulle tænke på opdateringer og vedligeholdelse. Systemet fra Shopify gør det nemt at komme i gang, uden den store viden om webshopsystemer.

Pris: Deres billigste pakke koster 29 USD om måneden.

Prøv Shopify

Bla bla bla bla

(Vi får kommission når du opretter dig hos Shopify)