Morvea.dk

Guide 2022: Hvilken internetudbyder er bedst? Alt du skal vide om billigt internet

Uanset om du er studerende, en familie eller pensionist, så har du brug for internet. Vi lever i en digital tid, hvor internettet fylder mere og mere. Ligemeget om du skal tjekke dine mails eller se en film, så skal du bruge internettet. Derfor er det også vigtigt at sikre sig en hurtig og stabil forbindelse. 

I denne guide gennemgår vi hvilke typer internetforbindelser, du vil møde i jagten på den perfekte internetudbyder. Udover det vil vi også kigge på dine behov, for er hastighed alt?Hvilken internetudbyder er den bedste? Vores 2 anbefalinger

Der findes et hav af udbydere som gerne vil have dig som kunde. Nogle har deres egne kabler gravet ned i vejen, mens andre blot forhandler andres produkter. Samtidig udbyder nogle udbydere kun i bestemte landsdele, region eller kommuner. Så der er mange ting at tage stilling til, derfor har vi fundet 2 udbydere som vi selv bruger og anbefaler.

Skal jeg vælge Stofa (Norlys)?

Vi har i mange år været glade for den stabilitet som Stofa leverer. I dag er de en del af Norlys-koncernen, som primært udbyder samlet internet og tv løsninger.

Så Stofa er en god løsning fordi de fleste husstande har et antennestik, og gerne vil kunne samle både TV og internet.

Derudover har Stofa både telefonsupport og enkelte fysiske butikker. De har butikker i bl.a. Horsen, Aalborg, Ishøj og Kolding.

Flere udbydere har valgt kun at have livechat eller mail på deres hjemmeside. Formentlig fordi at det er billigere end at skulle have medarbejdere til at passe en telefon. 

Fakta om Stofa

Stofa er en af Danmarks største TV og internetudbydere til det private marked. Siden deres fusion med Norlys i 2018, er udrulning af fiber også begyndt. Siden 1959 har de udbudt fælles antennesystemer, det gør de stadig den dag i dag.

Kan jeg få Stofa?

Stofa leverer billigt og stabilt internet til mere end 480.000 danske husstande. Stofa er perfekt til dem som vil have at internettet bare spiller hver gang! De tilbyder internet på antennestikket, men også fiber igennem Norlys.

(Vi får kommission når du bestiller internet hos Stofa)

Skal jeg vælge Kviknet?

Kviknet er en forholdsvis ny udbyder på det danske markede, og videresælger hovedsageligt YouSee’s produkter. Da de videresælger andres produkter dækker de stort set alle husstande i Danmark, uanset om du har fiber, antennestik eller telefonstik.

 

Når man kigger på deres pakker bliver man hurtigt overrasket, over at de kan gøre det så billigt. Det kan de formentlig fordi at de kun tilbyder kundeservice på mail, og ikke har egne teknikere.

Da jeg flyttede hjemmefra bestilte jeg deres løsning, og efter få dage havde jeg modtaget routeren med posten.

Fakta om Kviknet

Kviknet blev stiftet i 2013, som datterselskab til teleselskabet Netaccount. Siden deres opstart har deres målsætning været at udbyde billigt og simpelt internet. Primært forhandler de internet på antennestikket (DLS-Forbindelse), som TDC levere signalet til. I dag er Kviknet en af Danmarks største internet udbydere, og er valgt af 300.000 kunder.

Kan jeg få Kviknet?

Kviknet er på få år blevet en af Danmarks førende internetudbydere. De yder support på mail alle hverdage, imens står bl.a. TDC for driften. Kviknet dækker stortset alle danske hustand, uanset geografiske placering. Det er muligt fordi de bruger flere udbydere som TDC, Norlys og OneFiber’s infrastruktur.

(Vi får kommission når du bestiller internet hos Kviknet)

Hvad internet kan jeg få?

Når du leder efter en ny internetudbyder, er der mange faktorer der spiller ind. Hastighed, geografi, pris og stabilitet er altsammen afgørende. Men den mest essentielle er hvordan du bliver koblet på internettet, kablet eller mobilt bredbånd?

Typisk vil du støde på 4 forskellige måder at få internet:

    • Fiber som er den nye og populære løsning.
    • Antennestikket som du også kan modtag flow tv igennem.
    • Telefonstikket er den gamle løsning, som også kan bruges til fastnet telefoner.
    • Mobilt Bredbånd gør det muligt at bruge 4G og 5G, som hjemmenetværk.

Hvilken internethastighed har jeg brug for?

Det er svært at give dig et konkret svar, på hvilken hastighed du har brug for dit internet har. Ligesom så mange andre ting i livet, skal din internet forbindelse også passe til dine behov. Jeg er en kæmpe nørd og arbejder til dagligt med hosting i IT branchen, men jeg har ikke behov for en stor eller dyr pakke.


Du skal vælge din hastighed ud fra hvad du skal bruge dit internet til. Hvis du bor alene og bare skal streame Netflix, har du måske ikke behov for den store 1000/1000 forbindelse. Men det kan være helt anerledes hvis du er derimod gamer eller arbejder med store fil overførsler. Så det kan være klogt at tage et kig på dit forbrug, når du skal vælge en pakke hos din internetudbyder.